Cécile en Michel

In een huisje woont een jong koppel met drie kinderen. De jonge tweeling is gehandicapt sinds zijn geboorte. Door hun handicap groeien de kinderen op in een rolstoel en hebben ze voortdurend verzorging nodig. Het huidige huis biedt niet voldoende ruimte voor deze grote familie. De ouders zouden graag een kamer voor de tweeling willen inrichten op de benedenverdieping, die groot genoeg is opdat de kinderen er hun oefeningen met de kinesist kunnen doen. De bedoeling is om de benedenverdieping te vergroten aan de straatkant, en te spelen met de bestaande volumetrie om tot één groot volume te komen. Het huis zal zich concentreren rond een centrale binnenplaats die ervoor zorgt dat er licht binnenvalt en dat er steeds op de kinderen kan gelet worden, waar ze ook zijn.



Type:  Verbouwing Plaats:  Hainaut Jaar:  2012 Fase:  Ontwerp