atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois

Elisabeth en Gaetan

Oorspronkelijk wilden de opdrachtgevers de bijgebouwen achteraan hun huis renoveren, een kleine verbinding creëren tussen de bijgebouwen en het huis, en de functies van de benedenverdieping reorganiseren. Om een oplossing te vinden die aansloot op hun precieze behoeften, moesten we eerst hun levensstijl ontleden. Dit leidde al vrij snel tot de beslissing om de bijgebouwen af te breken en het huis achteraan verder uit te breiden. Deze grotere ruimte geeft volledig uit op de tuin en biedt zo een mooi zicht. De volumetrie van het project wordt bepaald door de skyline van de gebouwen naast het huis, de pogingen om de ruimtes te verruimen zonder het bestaande gebouw te log te maken, de oriëntatie van het uitzicht en de zon, en de stedenbouwkundige voorschriften.



Type:  Verbouwing Plaats:  Houdeng-Goegnies Jaar:  2012 Fase:  Stedenbouwkundige vergunning