atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois
atelier 4/5, atelier4cinquieme, architecture, rénovation, maison, bruxelles, wallonie, annexe, extension, façade arrière, ossature bois

Elisabeth and Gaetan

Contracting owners’ request was to renovate their outbuildings at the rear, to link the outbuildings to the house and to reorganize utilities at the ground floor. The first step was to understand and to analyse their lifestyle in order to propose an adapted solution. The levelling of the outbuildings allowed the extension of their house with view on their garden. The volumetric analysis of the project was guided by several factors such as the existence of adjoining buildings, the need to enlarge spaces while keeping light the existing structure, views and solar orientation and urban constraints.



Type:  Extension Location:  Houdeng-Goegnies Year:  2012 Phase:  Planning permit